qw-rkfoerrilpefxwraeaab1g-coe9rhlbr38fdsaukq

Bistår med klargjøring av skip til TRITON i Middelhavet.

Teknisk Bureau - Maritim avdeling har gjort en stor innsats på kort tid for å klargjøre det norske skipet som er mobilisert til Middelhavet.
Maritim avdeling har bl.a utført arbeidet med oppkobling av ny Davit ("kran" for utsetting av arbeids-/mob-båt) i tillegg til flere andre mindre endringer.

Fartøyet "Siem Pilot" er Norges bidrag for å hjelpe til med å håndtere flyktningekrisen i Middelhavet. Regjeringen har gitt Politidirektoratet ansvar for oppdraget, og innsatspersonell fra politiet skal ha med seg våpen.
Det har vært høy aktivitet og behov for overtid for å komme i mål med arbeidene før avreisen til Middelhavet og oppdraget med å avhjelpe flykninger i havsnød mellom Afrika og Italia. For å sikre tryggheten og kunne fasilitere transporten av opptil 500 flyktninger til land, måtte det gjøres noen ekstra grep.

Det er kun 14 dager siden Forsyningsskipet «Siem Pilot», som er nesten 90 meter langt og 20 meter bredt ble plukket ut til dette oppdraget. I helgen var alle endringer og oppgraderinger gjort og mannskap fra Forsvaret, politiet og rederiet O. H. Meling satte kursen mot Middelhavet.