Julelysene tennes av Teknisk Bureau

Lørdag klokken 16 lyser våre elektrikere opp Bergen by.

DEL DETTE INNLEGGET

juletre, Bergen, juletrelys
JULETREET I BERGEN: Trond Are Stensås, serviceelektriker i Teknisk Bureau, har vært med på å ordne julelysene til juletreet. FOTO: Silje Ulveseth
Klokken 16 lyser vi opp Bergen.

Lørdag 23. november er det klart for BTs tradisjonsrike lysfest. For 30. gang settes julestemningen i gang rundt Lille Lungegårdsvannet og som alltid er det Teknisk Bureau som står for pyntingen av julegranen.

– Dette er en god og årlig tradisjon, og ikke minst et prestisjetungt oppdrag. 30.000 bergensere forventer at det blir lys i granen. Jeg testet at det virket senest i dag, forsikrer Trond Are Stensås, serviceelektriker i Teknisk Bureau.

Oppdragsgiver er Medvind Eventbyrå Vest, og Teknisk Burea har hatt oppdraget i snart 20 år.

 

Cirka 130 tente julelys

– Treet er 28 meter høyt. Vi bruker en stor lift når vi slipper ned de åtte lyslenkene, mens en elektriker passer på at det er symmetriske avstander og at det ser pent ut. Det er rundt 130 pærer, avslører han.

Sammen med to andre elektrikere har Stensås pyntet treet, satt opp stjernen, lagt ned lyslenker og lagt opp ledstriper som lyser opp BT-logoen på flåten.

– Vår største utfordring er vær, vind og jordfeil. Vann og elektrisitet går ikke så godt sammen. I fjor var det dårlig vær, så jeg måtte bytte sikring til treet for å unngå jordfeil, forteller Stensås.

I år har heldigvis meteorologene lovet bra vær.