Reiseleder for Teknisk Bureau

Christer Thompson elsker endringer og nye prosjekter. Han er allerede godt i gang med å forberede Teknisk Bureau på en utviklende reise, men foreløpig skjer dette fra hjemmekontoret.

DEL DETTE INNLEGGET

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email
hjemmekontor christer thompson
PROSJEKTDIREKTØR: 1. mars ble Christer Thompson (42) ansatt som prosjektdirektør i Teknisk Bureau i Bergen. Han har to små barn og en kone som har en samfunnskritisk funksjon, så nå for tiden jobber han hjemmefra. Foto: Privat
Christer Thompson elsker endringer og nye prosjekter. Han er allerede godt i gang med å forberede Teknisk Bureau på en utviklende reise, men foreløpig skjer dette fra hjemmekontoret.

1. mars ble Christer Thompson (42) ansatt som prosjektdirektør i Teknisk Bureau i Bergen. Han kommer fra jobben som prosjektdirektør i Schneider Electric, hvor han var gjennom en lignende reise som Teknisk Bureau er i ferd med å starte.

– Min jobb går ut på å sikre at vi leverer gode prosjekter. Det betyr at kunden får det de forventer og blir fornøyde, og at vi oppnår fornuftig lønnsomhet, forklarer Thompson.

Oppstarten ble likevel ikke helt som han hadde sett for seg. Denne uken har han hjemmekontor, i likhet med mange andre arbeidstakere i Norge.

– Endringsberedskap og evne til å tilpasse seg endrede forutsetninger er viktig. Her gjelder det å akseptere de fakta som ligger til grunn, brette opp armene og jobbe prioritert og intensivt med det som er viktig for bedriftens ve og vel. Nå som koronaviruset begynner å få effekter, er dette et ansvar vi alle har, forteller Thompson.

 

Motgang gjør sterk

Nå er mye av arbeidet rettet mot å begrense koronaeffektene og å sikre bedriften.

Det er viktig å ha oversikt over hva som skjer ute i prosjektene og ta nødvendige aksjoner og tiltak tidlig, følge opp fordringer og bistå prosjektledere med kontakten sin opp mot våre kunder, forklarer Thompson.

– Kan det komme noe positivt ut av denne krisen?

«Det er i motbakke det går oppover» heter det, og når vi nå kommer gjennom dette står vi sterkere på den andre siden. I situasjoner der vi må stå sammen mot en felles utfordring bygger vi identitet, samspill og teamfølelse. Så ser vi allerede nå at situasjonen krever at vi i større grad enn kanskje tidligere er formelle i vår korrespondanse i prosjektene, så allerede der ser vi noe læring, sier Thompson.

 

Kontinuerlig forbedring

– Hvorfor ville du jobbe i Teknisk Bureau?

– Teknisk Bureau står foran en interessant reise. Vi har med oss mye historie, men har også blanke ark på mange områder der vi kan definere veien og utvikle oss sammen. De siste årene har vi hatt utfordringer med prosjektgjennomføring og trenger endringer som gjør oss i stand til å levere gode og sunne prosjekter, sier Thompson, som tidligere har jobbet i Siemens, Aker Solutions og Forsvaret.

Thompson liker at ingen dager er dager er like og foretrekker varierte arbeidsoppgaver.

Jeg trives med høyt tempo, raske beslutningsveier og krav om kontinuerlig tilpasningsevne. Dette stemmer godt overens med prosjekter i vår bransje, så du kan kanskje si at dette er en god match!

 

Kartlegger styrker og svakheter

– Hva ser du mest frem til å gjøre i Teknisk Bureau?

Vi i Teknisk Bureau skal gjennom en reise. Reisen vil handle om hvordan vi organiserer oss, hvordan vi gjør ting og hvilke kompetanser vi må ha for å få dette til, sier Thomson.

Denne reisen er allerede godt i gang, og starter med å kartlegge Teknisk Bureau sine styrker og svakheter.

Når vi vet dette, kan vi lettere planlegge hvilke grep vi må gjøre og i hvilken rekkefølge for at vi i fremtiden skal kunne se tilbake på en vellykket endringsprosess. Akkurat nå ser jeg frem til å komme i gang med den initiale analysen, forteller Thompson.

Når han ikke er på jobb, tilbringer han tiden med familien sin.

Jeg er veldig glad i friluftsliv, og DNT-hyttene i Bergensdalen er et favorittområde. Ellers er jeg over gjennomsnittet glad i god mat og god drikke, avslører Thompson.