Sikrer sykkelvelodromen på Sola det beste utstyret

Viktig møte med TimeTronics i Belgia, vår underleverandør for nytt tidtakingssystem.

DEL DETTE INNLEGGET

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email
belgia
På bildet: Joachim Thu Danielsen i Teknisk Bureau, Jan Vangeel i Timetronics, Wojciech Cabaj i Teknisk Bureau, Per Frønsdal i Nortidcon, Eddy Vanuytven i Timetronics, Frédérick Demol i Timetronics, Kim Peeters i Timetronics. Foto: Joachim Danielsen.
Viktig møte med TimeTronics i Belgia, vår underleverandør for nytt tidtakingssystem.

TimeTronics er verdensledende innen sportslige timing-produkter og er underleverandør på tidtakingssystemet til sykkelvelodromen. Nylig besøkte Teknisk Bureau dem i Belgia for å bli nærmere kjent med produktet og med selskapet.

–  Vi brukte en hel dag på å planlegge installasjonen med TimeTronics og gikk gjennom 3D-modellen for å studere den tekniske utførelsen. Dette gjorde av vi fikk en bedre forståelse for hvordan det fungerer og er satt sammen. Det er TekniskBureau som skal legge kablingen, deretter kommer TimeTronics til Sola for å installere tidtakingssystemet og fotofinish, forklarer Joachim Danielsen, telekommunikasjonstekniker i TekniskBureau AS.

belgia
På bildet: Joachim Thu Danielsen (t.v)  reiste sammen med Knut Folkevord, prosjektingeniør og fagansvarlig på svakstrøm i Teknisk Bureau (ikke avbildet), Jan Vangeel i Timetronics, Wojciech Cabaj, Per Frønsdal i Nortidcon, Eddy Vanuytven i Timetronics, Frédérick Demol i Timetronics, Kim Peeters i Timetronics. Foto: Joachim Danielsen/Knut Folkvord

TimeTronics er et lite selskap med ti ansatte. De har lang erfaring innen timing-produkter og lanserte den første elektroniske fotofinishen i verden i 1990.

–  Hva er viktig å tenke på når man skal lage tidtakingssystem?

–  Installasjonen skal bli utført på en sikker måte. Backup er viktig dersom det plutselig skulle gå galt under et stevne. Uten backup kan du ikke alltid være sikker på hvem som vant, forklarer Danielsen, som reiste til Belgia sammen med Knut Folkevord, prosjektingeniør og fagansvarlig på svakstrøm.

Besøkte velodrom

I tillegg til et vellykket møte hos TimeTronics i Olen, ble det også tid til å se en velodrom i Geel.

– Her så vi på den tekniske installasjonen og hvordan de utførte det der. Det var både lærerikt og kjekt, sier Danielsen.